Miksi valita Sitowise

Ajantasainen ja luotettava työkalu sekä monipuolisesti hyödynnettävissä olevat tulokset
Tehokas prosessi, joka ei vaadi kunnalta lainkaan työtä
Taustalla huippuasiantuntijat ja kansainvälisiin standardeihin pohjautuvat menetelmät
Rakennetun ympäristön jalanjälki on valtava. Me otamme vastuumme sen suitsimisessa vakavasti. Haluamme olla vastuullisin kumppani ja auttaa asiakkaitamme ylittämään tavoitteensa.

CO2-raportti on Suomessa pisimpään käytössä ollut kuntien ja kaupunkien päästölaskentapalvelu. CO2-raportin kautta olemme tarjonneet luotettavaa ja laadukasta päästölaskentaa asiakkaillemme jo vuodesta 2009 lähtien.

CO2-raportin konsepti perustuu peruspalveluun, johon on mahdollista lisätä erilaisia lisäpalveluja, kuten perusvuoden laskentaa tai teollisuuden ja työkoneiden päästölaskentaa. Kunnan on siis mahdollista räätälöidä itselleen sopiva päästöseurantapaketti. CO2-raportin peruspalvelun laskentaan kuuluvat seuraavat sektorit:

  • Kuluttajien sähkönkulutus
  • Rakennusten lämmitys (sähkölämmitys, maalämpö, kaukolämpö ja erillislämmitys)
  • Tieliikenne
  • Maatalous
  • Jätehuolto (kaatopaikat, kompostointi ja jäteveden käsittely)

Taustatiedot päästölaskentaa varten saadaan CO2-raportin omalla tiedonhankinnalla – toteutamme vuosittain yli 100 tietokyselyä, sekä kansallisista tilastoista, joita tuottavat muun muassa Tilastokeskus, Ilmatieteen laitos, VTT, Ruokavirasto ja Energiateollisuus ry. Tiedonhankinta sisältyy palveluun, eikä osallistuvilta kunnilta vaadita lainkaan omaa työtä!

Palvelussa mukana oleville kunnille toimitetaan alkuvuodesta kattava vuosiraportti. Erilaiset kuntien väliset vertailut ovat olennainen osa palvelua ja raporttiin sisältyy mm. saman maakunnan ja saman kokoluokan kuntien välisiä vertailuja. Asiakkaidemme on mahdollista tarkastella päästötietojaan ja tehdä vertailuja myös CO2-raportin sivuston kautta.

Päästöikkuna tuottaa ainutlaatuista tietoa päästöjen viikoittaisista vaihteluista

CO2-raporttipalveluun kuuluva päästöjen viikkoraportointimenetelmä on Suomessa ensimmäinen laatuaan, ja maailmallakin sovelluksia on kehitetty ainoastaan muutamille alueille. Viikkotason seurannalla voidaan konkretisoida esimerkiksi lämpötilan ja vuodenaikojen merkitystä päästöihin. Kunnan omille verkkosivuille lisättynä päivittyvä päästöikkuna myös elävöittää ilmastotyöstä viestimistä!

CO2-raportin päästöikkuna viikkotason päästöseurantaan

Klikkaa karttaa ja tarkastele tarkemmin! Ohjeet ikkunan lisäämiseksi kuntasi omille sivuille löydät täältä.