Tilaa uutiskirje RSS-syöte
Tiistai 12.11.2019

Ilmastouutisia

Kotipizza aloittaa hävikkiruuan myynnin ResQ Clubissa


24.09.2019 07:55

Kotipizza-ketju torjuu ilmastonmuutosta myymällä hävikkiruokaa ResQ Club -sovelluksella. Myynti käynnistyy lokakuussa noin 230 Kotipizza-ravintolassa ympäri Suomen. Sovelluksen käytön uskotaan vähentävän ravintoloiden ruokahävikkiä jopa 75 prosenttia.

Ruokahävikin vähentäminen on tärkeässä roolissa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Maailmassa tuotetusta ruuasta noin kolmasosa menee hävikkiin, mikä aiheuttaa lähes 10 prosenttia maailman kasvihuonekaasupäästöistä. Suomessa hävikin osuus ruokaketjussa on noin 15 prosenttia. Kotitalouksien jälkeen eniten hävikkiä syntyy ravintoloissa. Tänään on käynnistynyt Hävikkiviikko, jonka tarkoituksena on levittää tietoa ruokahävikistä ja keinoista taistella sitä vastaan.

14.10. lähtien kaikki täyden ruokalistan tarjoavat Kotipizzat myyvät hävikkiin meneviä annoksia ja juomia alennetulla hinnalla suomalaisen ResQ Club -mobiilisovelluksen kautta. Sovellus tulee käyttöön yhteensä noin 230 Kotipizza-ravintolassa. Kaikki Kotipizza-yrittäjät koulutetaan käyttämään sovellusta.

”Kotipizzan ruokahävikki on jo nyt melko vähäistä, mutta hävikkiä syntyy toisinaan esimerkiksi väärillä täytteillä valmistettujen pizzojen, menekin vaihtelun ja raaka-aineiden säilyvyyskysymysten vuoksi. ResQ Club on ravintoloille erinomainen työkalu hävikin vähentämiseksi. Uskomme, että yhteistyön ansiosta voimme vähentää hävikistämme jopa 75 prosenttia”, Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen sanoo.

ResQ Club toimii Suomessa yli 60 paikkakunnalla. Kun Kotipizza ottaa palvelun käyttöön, paikkakuntien määrä kaksinkertaistuu. Yhteistyökumppanuus Kotipizzan kanssa on ResQ Clubin historian suurin.

Yrittäjillä ja asiakkailla huoli ympäristön tilasta


Kotipizza-ketjussa hävikkiä karsitaan sekä ympäristön, asiakkaiden että yrittäjien hyväksi.

”Ravintolassa kuulee, että kuluttajat ovat huolestuneita ympäristön tilasta”, sanoo Juha Kinnunen, joka on toiminut Kotipizza-yrittäjänä Vantaalla vuodesta 1998 lähtien.

”Ruokahävikin vähentäminen on tärkeä osa Kotipizzan toimintaa. Minulle vastuullisuus antaa merkityksen pizzatyöhön. En haluaisi olla töissä sellaisessa ketjussa, joka ei välitä ympäristöstä.”

Kotipizza Group Oyj/CO2-raportti

Bookmark and Share






44


Annika Kangas:
Metsänkasvatus on taitolaji – hakkuutapojen vastakkainasettelu ei kanna pitkälle
Juha Lehtonen, Antti Arasto:
Voivatko uudet hiilen lähteet ja uusiutuva sähkö vähentää maankäytön muutospaineita?
Jaana Kaipainen, Tarja Tuomainen:
Metsäkadon päästöt ja niiden vähentäminen Suomessa
Marja Järvelä:
Kuluttajista ilmastokansalaisiksi
Ilkka Savolainen:
Turvepeltojen päästöjä pitää vähentää
Antti Mäkelä:
Rankkasateet ja rajuilmat - mihin pitää varautua tulevaisuudessa?
Sanna Kopra:
Kiina nousemassa ilmastopolitiikan johtajaksi?
Pinja Sipari:
Ilmastokasvatusta opettajille
Anne Tolvanen:
Terve luonto osaksi maankäyttöä
Ilkka Savolainen, Sanna Syri:
Puusähköllä ajaa pidemmälle kuin puudieselillä - kumpaan metsiämme siis kannattaa käyttää?
Mikko Alestalo:
Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus jatkaa kasvuaan
Eemeli Tsupari, CO2Esto:
Lehmän lannalla liikenteeseen
Unto Eskelinen:
Yksinkertainen viesti ympäristökestävyydestä
Ilkka Savolainen:
Puun energiakäyttö ei ole ongelmatonta
Antti Iho:
Rajoja ja rakkautta ympäristönsuojelussa
Riitta Silvennoinen:
Bemarin uusi ekologinen elämä
Leena Kontinen:
Ihmisten Pariisi - muutos on alkanut
Piia Moilanen:
Tuottavuusloikka pyöräillen
Teija Lahti-Nuuttila:
Energiatehokkuudella vähemmästä enemmän
Jussi Uusivuori:
Väärät verot tulevat kalliiksi
Aki Mäki-Petäys:
Vaelluskalojen kohtalon hetki - nyt on aika toimia
Oras Tynkkynen:
Pariisin voittajat
Oras Tynkkynen:
Uusi sopimusluonnos avattuna
Emma Lommi:
Ilmastonmuutos on merkittävimpiä globaaleja terveys- ja tasa-arvokysymyksiä
Hanna-Liisa Kangas:
Teknologiayhteistyö tapahtuu kentällä - ei työpajoissa

Lisää blogeja >>

¿Quiénes son los responsables de afrontar el cambio climático?

Source: Infobae - El cambio climático es probablemente el mayor desafío ambiental y social que enfrenta la humanidad, y que fue generado por el ser humano. Es un problema global que se resuelve en forma global, en donde existen muchos matices que hacen difícil el consenso entre los países respecto a las decisiones que deben tomarse. Sin embargo, todos reconocen el siguiente principio como marco de discusión: principio de responsabilidades comunes pero diferenciadas. Este principio reconoce que todos los países tienen responsabilidad común de solucionar el problema, aunque no todos en el mismo nivel y grado, ya que históricamente los países desarrollados han contaminado más a efecto de construir sus economías que aquellos que están en vías de desarrollo. Y no todos los países tienen la misma capacidad y recursos para enfrentar la problemática.

Consecuencias del cambio climático en los peces

Source: El tiempo - Una subida de 2°C altera la metilación del ADN y la expresión de genes claves para la supervivencia y el desarrollo. Este estudio ofrece una nueva visión sobre las consecuencias del cambio climático en los peces a través de modificaciones epigenéticas en todo el genoma

Could evaporation be the next renewable energy?

Source: Reuters - Wind and solar power are growing as sustainable alternatives to fossil fuels, but storing renewable energy through the night, when the sun isn?t shining, or when no wind is rotating the turbines, remains a hurdle.

Figueres: ?Estados Unidos pierde competitividad saliendo del Acuerdo de París?

Source: EFE Verde - La ex secretaria de cambio climático de la ONU que alcanzó el Acuerdo de París y actual directora del proyecto Misión 2020, Christiana Figueres, subraya que EE.UU. "se queda rezagado y pierde competitividad" abandonando el Acuerdo de París y cediendo a otros países el liderazgo de la economía baja en carbono.

Reducir la deforestación e incrementar captura de CO2 en el suelo, una estrategia climática y de seguridad alimentaria

Source: El Periódico - Las políticas climáticas que se centran en la agricultura y los bosques podrían llevar al aumento de los precios de los alimentos, pero reducir la deforestación e incrementar la captura de carbono en la agricultura podría reducir significativamente las emisiones de gases de efecto invernadero, evitando riesgos para la seguridad alimentaria, según un nuevo estudio publicado en 'Environmental Research Letters'.

Kunnat CO2-raportissa

Äänekoski
Alavus
Aura
Espoo
Eurajoki
Forssa
Hämeenkyrö
Hämeenlinna
Hamina
Hankasalmi
Hanko
Hartola
Hausjärvi
Heinola
Helsinki
Hollola
Hyvinkää
Iisalmi
Iitti
Ikaalinen
Ilmajoki
Ilomantsi
Imatra
Järvenpää
Janakkala
Joensuu
Jokioinen
Jyväskylä
Kärkölä
Kaarina
Kajaani
Kangasala
Karkkila
Kauniainen
Kemi
Kemiönsaari
Kerava
Kirkkonummi
Kiuruvesi
Kokkola
Kotka
Kouvola
Kuhmoinen
Kuopio
Kuortane
Kurikka
Kuusamo
Lahti
Laitila
Lappeenranta
Lapua
Lempäälä
Lieto
Lohja
Loimaa
Loviisa
Mäntsälä
Mänttä-Vilppula
Masku
Mikkeli
Mynämäki
Naantali
Nakkila
Nousiainen
Nurmijärvi
Orimattila
Oulu
Padasjoki
Paimio
Parainen
Parikkala
Pirkkala
Pori
Pornainen
Porvoo
Posio
Punkalaidun
Pyhtää
Raahe
Raisio
Rauma
Riihimäki
Rovaniemi
Rusko
Salo
Sastamala
Sauvo
Seinäjoki
Sipoo
Somero
Suomussalmi
Suonenjoki
Sysmä
Taivalkoski
Tampere
Turku
Tuusula
Ulvila
Uusikaupunki
Vaasa
Vantaa
Varkaus
Vihti
Ylöjärvi
Ylivieska